Satellite TV Forums

Full Version: Upute za Neotionbox
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
NBx01 v1.52 - Manual
Neotionbox kratke upute
Potrebni programi i datoteke:
Winupload 4.xx (Preporuèen 4.30) - za ubacivanje softwarea u Catridge te prijemnik
Software za prijemnik (najèešæe u obliku 21txx, ovisi o verziji softwarea)
Software za Catridge (Èitaè kartica) = Full-X (dvije datoteke, imaju nastavak URT kao i software prijemnika, ime ovisi o verziji)
Interna emulacija - (dvije datoteke sa ekstenzijom URT, najèešæe nose ime prvixxxx.urt, i drugi.urt)
1. Izmjena softwarea

Kada ste pribavili sve datoteke i programe, idemo na posao. Kada skinete sve datoteke potrebno ih je otpakirati, ili po žargonu odzipati. Kada ste sve otpakirali, prvo pokrenite program Winupload4.30.exe te biste trebali dobiti ovaj prozor:

Zatim spojite Netiona sa NullModem (2-3,3-2,5-5) kabelom na COM1 (gornji port na raèunalu). Kad ste ga spojili Neotion mora biti ištekan iz struje. Zatim kliknite "File", zatim "Connect". Kad ste to napravili, vidjet æe te da Vam se odznaèil tipka "Upload". Nakon toga kliknite na "Upload", zatim odaberite software koji želite ubaciti (najèešæe 21txx, ovisno o verziji), te kad ste odabrali, uštekajte Neotiona u struju. Zatim bi trebalo ustupiti slijedeæe:

SADA NIŠTA NE DIRAJTE, SAMO ÈEKAJTE DOK SE NA DISPLEJU NE ISPIŠE SLIJEDEÆA PORUKA:

Nakon toga, resiver æe se sam restartirati. Izaðite is programa, kada Vas pita želite li se odspojiti od Neotiona potvrdite s "Yes".

Èestitamo! Uspješno ste izmjenili software na Vašem prijemniku!
2. Izmjena softwarea u Catridgeu

Postupak je isti kao i kod promjene softwarea. Jedina razlika je u tome što Neotion mora biti upaljen kada se klikne na "Connect", te se klikne "Upload", te se izabere prva datoteka (aktuelne su James & Bond) , znaèi, prvo ide "James", zatim se èeka dok se na displeju ne napiše "FILE", zatim se ponovno klikne na "Upload", te se izabere "Bond", te se èeka dok se na displeju ne ispiše "Good", te ponovno ištekajte te uštekajte Neotiona u struju. I to je to!

Napomena: Kod druge datoteke na displeju èe na negdje oko d028 izgledati kao da je zablokirao prijemnik, meðutim to nije toèno, tu mu treba koja minuta da upiše tu drugu datoteku, zatim ce ustupiti poruka "Good".
3. Ubacivanje interne emulacije te kljuèeva

Uzmite u obzir da je gledanje kanala bez validne pretplate protuzakonito, te podliježe zakonskom gonjenju!!! Sve što radite na vlastitu je odgovornost, ovaj tekst služi samo za edukativne svrhe!!!

Postupak je isti kao i kod ubacivanja software u catridge, jedina razlika je u tome što nakon ubacivanja prve datoteke, nece se ispisati poruka "FILE", veæ treba èekati da se prijemnik sam resetira. Kad je ponovno startao, ubaciti drugu datoteku.
Uživajte!!!
Kloniranje NB-a

Pozdrav ekipi nb-a,

evo danas sam po prvi put klonirao svoj nb, pa samo da kazem da je klon prezivio i ovu torturu.
Za kloniranje je potreban neotion sa koga cemo kopirati sve postavke (Master), onaj na koga cemo kopirati (clon) i jedan Nullmodem kabel.
Postupak je jednostavan. Upalimo master neotion (cekamo da se izboota) i spojimo ga nullmodem kabelom (rs232) na clon neotion koji je ISKLJUCEN iz struje.
Sada ukjucjemo slave neotion u struju (pocinje transfer podataka)
To traje nekih 4 do 5 min. gotovo je kada se oba recivera zaustave na nekom kanalu.
Sada sve odspojimo i u novoklonirani NB winuploudom ubacimo cartrige fileove( jer se jedino oni ne kloniraju)
Ja za svoj MASTER nb koristim soft 21T7 i Bruce&Lee ( sa update-om ) jer je trenutno najsigurnija kombinacija ( za mene ).
Na kraju jos ubacite friske rp i rk fileove i to je to.

Uzivajte!!
Reference URL's